Cursuri prenatale

Lamaze Inscrie-te acum
educatie prenatala

Cursurile de educatie prenatala Lamaze constituie o resursa de informare si formare pentru viitori parinti, in legatura cu ce se intampla in sarcina, nastere si primele saptamani cu bebelusul.

Sarcina si nasterea sunt evenimente care produc transformari profunde in organismul unei femei. 

Felul in care ne pregatim fizic, psihic si emotional sa facem fata acestei perioade marcheaza diferenta dintre o viitoare mamica fericita care se reface rapid dupa sarcina si nastere si o femeie ce va fi marcata cu amintirea unor momente din timpul nasterii.

 

Astfel, veti putea lua decizii informate, veti intelege ce se intampla si veti stii la ce sa va asteptati, astfel incat sa te bucuri de o nastere mai usoara si o perioada post partum cat mai placuta! 

 

Cursurile Lamaze ajuta viitoarea mamica sa ramana calma, concentrata, asupra respiratiei pentru ca nasterea sa nu fie un moment traumatizant din viata acesteia. Scopul cursurilor este de a spori increderea femeilor in capacitatea lor de a naste natural. Femeile invata strategii simple de a face fata travaliului precum miscarea si adoptarea diferitelor pozitii,masajul,vizualizarea, relaxarea, etc.

 

Ce inveti mai exact la cursurile prenatale Lamaze? 

  • Travaliul normal, nasterea normala
  • Pozitii care favorizeaza progresia normala a travaliului si a nasterii
  • Sustinerea in timpul travalilului-atat cea din partea partenerului cat si cea din partea profesionistului
  • Probleme ce pot sa apara in timpul travaliului si in timpul nasterii
  • Informatii despre anestezie si despre procedurile medicale.
  • Alaptarea 

Cursul prenatal Lamaze este recomandat sa fie inceput daca ai intre 27 si 32 de saptamani de sarcina,  astfel incat sa ai suficient timp sa il finalizezi, dar si sa repeti tehnicile de confort invatate pentru usurarea travaliului. 

Participand alaturi de viitoarea mamica la Cursurile de Puericultura (Ingrijirea Nou-Nascutului) din cadrul cursurilor Lamaze, viitorul tatic primeste un atestat cu care va putea primi 10 zile suplimentare de concediu.

Durata cursului este de 12 ore, structurate in 6 sedinte cu o durata de 2 ore fiecare.

    Formular inscriere:

    14 + 11 =